ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украинският боксьор Олександър Усик, който има само победи в 20-те си мача на професионалния ринг, направи зверска персонална закана срещу руския президент Владимир Путин.

Откакто армията на Русия започна военната си инвазия в Украйна преди почти година и половина, 36-годишният световен шампион за професионалисти във версии WBA, IBF, WBO, IBO и „Ринг“, често се появява на редица от горещите участъци на фронта.

Олимпийският шампион от Лондон 2012 даде интервю за полското издание „Супер Експрес“, в което си пожела среща с Владимир Путин, за да може да изпълни всичко, което си е обещал да стори с руския президент.

„Много бих искал да мога да срещна Путин очи в очи. Ако тогава нося пистолет, ще му пръсна черепа от упор. Ако няма оръжие, ще го удуша с двете си ръце. Друг изход няма. Той е черно петно в историята, което трябва да бъде заличено. Към такива хора не изпитвам никакви чувства“, заяви Усик.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Това е огромна промяна в позицията на известния боксьор относно позицията му за среща с Владимир Путин. През септември 2022 г. той направи друго изказване, в което не беше толкова жесток в заканите си към руския президент.

„Ако го видя, няма да му стисна ръката. Струва ми се обаче, че няма смисъл от подобна среща. Той не слуша никого, освен самия себе си. Това е един стар човек. Грешно е да се бият старите. Може би просто бих го фраснал по рамото, за да падне и толкова“, заяви преди девет месеца Олександър Усик.

В интервюто си за полското издание световният шампион по бокс е категоричен, че руснаците, подкрепящи Путин, нямат мозък.

„Те искат да откраднат нашата история и да завземат страната ни. Това са действия на прогнил империализъм, който е мъртъв и дори вече не диша. Империализмът, обзел Русия, вони по целия свят. Те обаче крещят, че са герои. Не разбирам защо ни ненавиждат. Не искам да обиждам хората, тъй като съм православен християнин, но считам, че руснаците нямат мозък. Работата не е да обиждаш врага, а да постъпваш с него така, както той сам се държи. Имам чувството, че те нямат сърца. Допускат убийствата на деца. Кой човек със сърце ще се съгласи на подобно нещо“, коментира Усик.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!