Симеон Чамов преодоля с убедителните 3:0 съдийски гласа (29:27, 30:26, 29:27) канадеца Мохамед Ел Абделауи във втория кръг на олимпийската квалификация по бокс в Баку в категория до 69 кг. Чамов нямаше никакви проблеми с представителя на Канада и в 3-ия кръг ще срещне свой стар познайник. Това е Ярослав Самофалов от Украйна. През 2015-а година двамата се срещнаха два пъти. Най-напред през зимата Чамов се наложи на финала на турнира Странджа в София, а през юни отново в Баку на Европейските игри победител беше украинският боксьор. Самофалов отстрани Истефанос Кори от Австралия, а срещата с българина е утре.

Още в 51-ата секунда пък Чамов нокаутира Линдел Марселин от Сейнт Лусия в първия кръг. В тази категория на Олимпийските игри отиват петима боксьори. В категория до 49 кг Тинко Банабаков отстрани Леандро Бланк от Аржентина с 2:1 съдийски гласа в първия кръг на квалификацията. Точкуването на съдиите беше 29:28, 28:29, 29:28, а следващият съперник на българина е 24-годишният индиец Лайшрам Девендро Сингх, който не би трябвало да бъде препятствие за Банабаков.

Единственото сериозно постижение на Сингх е сребърен медал от Игрите на Британската общност в Глазгоу през 2014-а година. Но пред Тинко има дълъг път, тъй като единствено финалистите печелят място за Рио де Жанейро.

Българското участие днес е за четирима боксьори. Кристиян Димитров (до 91 кг) излиза срещу Стефан Николич от Австрия. При победа утре има много сериозно изпитание - номер 2 в схемата Хулио Сезар Кастийо Торес от Еквадор. При 52-килограмовите Даниел Асенов излиза Хосе Келвин де ла Ниеве Линарес от Испания. При най-тежките (над 91 кг) Петър Белберов ще срещне монголеца Енкхабаатор Дашдондонг в бой от 2-ия кръг. В категория до 64 кг Айрин Исметов ще се изправи срещу Дийн Уилям Уолш от Република Ирландия в среща от първия кръг.