Кубрат Пулев се завърна на професионалния ринг за първи път след загубата от Владимир Кличко. В мач от боксовата галавечер в Карлсруе българският боксьор се наложи по точки над бразилеца Джордж Ариас. Кобрата спечели след единодушно съдийско решение.

Пулев започна силно под овациите на българската агитка и пласира няколко прави удара с лявата ръка. Вторият рунд също беше под диктовката на Кобрата, докато Ариас пробваше непозволени влизания напред с главата, заради което получи предупреждение. Третата и четвъртата част бяха сравнително равностойни, като двамата боксьори предимно се пазиха и опитваха по няколко удара.

Силно начало на Кубрат Пулев в петия рунд беше белязано от десен прав удар и ляв прав. Българинът продължи да пази дистанция от съперника, докато бразилецът запази поведението си да влиза опасно напред с главата. Кобрата вкара няколко силни удара в шестата част, но в края получи удар с глава от Ариас.

Бразилецът беше вече изморен в седмия рунд и Пулев успя да му вкара един силен прав удар с дясната ръка. Джордж Ариас показа, че не се е предал с две леви крошета. Това обаче беше единственото, което направи срещу българския съперник до края на тази част, а в същото време получи няколко ъперкъта и един десен удар.

В последния осми рунд Кубрат Пулев удържаше съперника си и успя да му вкара десен прав в главата. Ариас отговори с ляво кроше. До края на мача имаше размяна на удари, но Кобрата успя да спечели срещата - негова 21-а победа на професионалния ринг.