Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа опита да подкрепи друг голям спортист - футболистът Кристиано Роналдо, но си навлече гнева на много жени и поддръжници.

Португалецът е в епицентъра на големи скандалис укриване на данъци и обвинение в изнасилване, като делата все още не са приключили. Джошуа обаче подкрепи футболиста на Ювентус.

"Винаги съм казвал, че по най-популярните спортисти в света се удря с помощта на жени и данъци. Сега така се опитват да ударят и Кристиано. Но той е страхотен. Спокоен е, усмихва се, уверен е. Това не е толкова лесно. Нужен е характер. Това означава, че този човек държи всичко в ред и под контрол. Страхотен семеен човек, ойто все още  ефокусиран върху футбола. Добър е във всичко, което прави. Затова го харесвам толкова много", каза Джошуа. 

Отговрът към него не закъсня. Служител от Центъра за подпомагане на жертвите на сексуално насилие в Англия отвърна гневно на Джошуа.

"Много неподходящо, много неморално и неуважително! Как може човек да подкрепя друг, който е обвинен в сексуално насилие. И да се шегува с това. Джошуа, вие трябва да бъдете пример за много хора, а се държите безотговорно. Опитът за сексуално насилие често причинява сериозни и трайни щети на жертвите. Ние работим за развиване на съчувствие и разбиране за жертвите", се казва в писмото до Джошуа.