Носителката на бронзов медал в женския бокс от Париж 2024 Езра Йълдъз Кахраман стана поредният спортист, който публично изрази дълбоко разочарование от участието на Лин Ю Тин на Олимпийските игри. Туркинята загуби от тайванския представител на полуфиналите в кат. до 57 г.

В предишния си мач пък Лин победи скандално Светлана Каменова. Българката след това показа с пръсти буквата Х, с което искаше да подчертае, че на тайванката липсва една Х хромозома. Това е резултат на медицински тестове, които доказват наличието на XY хромозоми при Лин Ю Тин, което я прави биологичен мъж. Въпреки това тя беше допусната от МОК до участие на Олимпиадата. След загубата си Кахраман също показа Х с пръсти.

При гостуването си в предаването на журналистката Еврим Акин Езра Йълдъз Кахраман обяви, че допускането на Лин Ю Тин и Иман Калиф до Париж 2024 е било нечестно, тъй като те са биологични мъже. По този начин Международният олимпийски комитет е опорочил спорта и е унищожил усилията на останалите участнички на Олимпийските игри. Според нея всички са станали свидетели на нарушение в честността на спорта.

Йълдъз подчерта, че въпреки значителните усилия, положени от спортистите, участието на двете боксьорки със съмнителна принадлежност към женския пол е опорочило резултатите. Според нея представянето на ринга категорично е показало, че има дисбаланс между Иман Калиф и Лин Ю Тин и останалите.