Световният шампион по бокс на WBO в леката тежка категория Сергей Ковальов назова главния виновник за смъртта на руснака Максим Дадашев. Както е известно, Дадашев почина тази нощ след мача си с пуерториканеца Субриел Матиас в неделя сутринта. Тогава руснакът колабира на път за съблекалнята, беше откаран в болница, където му беше направена трепанация заради мозъчен оток.

„Всички, които говорят, че треньорът го е уговарял да прекратят мача, много бъркат. Бадли сам е решил да прекрати срещата и да не пуска Максим на за 12-ия рунд. Става дума обаче за традиционни реплики, които се използват просто като формалност, за да не възникват конфликти между треньорите и амбициозните боксьори. Никой не е очаквал фатален край, но според мен Бадли закъсня със спирането на боя“, коментира Ковальов.

„Най-грубата грешка обаче е на съдията на ринга. Той трябваше да прецени, че Дадашев има нулеви шансове за победа след осмия рунд. За първите осем рунда беше ясно, че Макс практически е загубил всички шансове за победа и няма сили за удар, който да прати съперника в нокаут. За оставащите четири части беше невъзможно Дадашев да спечели. Имаше ли тогава въобще смисъл от продължаването на боя“, възмути се шампионът в „Инстаграм“.