Руската боксова машина Александър Поветкин нокаутира зловещо своя съперник Дейвид Прайс в защитата на сребърните си титли на WBA и WBO. Двубоят бе подгряващ на голямата битка между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър.

Пред близо 80 000 зрители на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф руснакът и представителят на домакините направиха изключително зрелищен и отворен мач. 

Прайс, който явно бе под класата на Поветкин, успя да нацели много добре няколко пъти своя съперник, а руснакът изпадна веднъж в нокдаун. Същото обаче се случи и на британеца.

Така с разменено надмощие дойде пети рунд, в който се стигна до смразяващ нокаут, а от ударите на Поветкин лицето на Прайс бликна в кръв.

Руснакът, който има една загуба във вече 35 двубоя, намери отлично своя опонент, който се задържа на крака, но бе в безтегловност. От това се възползва Поветкин, който нанесе още един смразяващ удар и прати на земята Прайс. Реферът веднага спря мача и вдигна победоносно ръката на руснака.

Поветкин даде сериозна заявка към победителя от мача между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, като той ще е претендентът за защитата на световните титли, с които ще се сдобие някой измежду тях.