Близо 500 млади джудисти взеха участие в 21-ото издание на турнира “Янко Димов”. Състезанието се проведе в залата на стадион „Локомотив” в столичния квартал „Надежда”. 9 клуба от чужбина се включиха, представители излъчиха Румъния, Кипър, Македония, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Русия. Залата беше препълнена от прекрасни млади спортисти, разпределени във възрастовите групи деца, момичета и момчета, юноши и девойки младша и старша, младежи и девойки.

На откриването на турнира присъстваха Асен Коруджиев – ген.сек. на БФД, Завен Астадуров – член на УС на БФД, представители на "Левски", председателят на Локомотив (Сф) Даме Стойков, изявени джудисти от близкото минало в лицето на Георги Петров, Димитър Запрянов, Илиян Нетков, Атанас Герчев и др.

Най-голямата ни надежда при девойките и жените Борислава Дамянова беше отличена със специална награда за високи спортни успехи и за третата европейска титла от родния си клуб “Левски” и федерацията по джудо. Момичето спечели титлата в категория до 44 килограма на европейското първенство по джудо за младежи и девойки до 21 години в Сараево (Босна и Херцеговина). Борислава е първата българка, която в 4 поредни години печели отличия от европейски първенства за подрастващи и за втори път в кариерата си е европейска шампионка.

Турнирът по джудо се организира в памет на частния детектив и бивше ченге Янко Димов. На 29 юли 1991 г. той е намерен мъртъв, според разследващите се е самоубил. Около гибелта му обаче и досега има твърде много въпросителни. Месеци преди това той започва собствено разследване за големи финансови далавери.