Президентът на Международната боксова асоциация (АИБА) д-р Чинг-Куо Ву  ще има специална среща с министър председателя на България Пламен Орешарски в понеделник, 14 април, от 14 ч. в Министерски съвет. Д-р Ву се очаква да пристигне тази вечер в София за започващото в понеделник световно първенство по бокс за младежи, което е и квалификация за младежките олимпийски игри в Нанджинг (Китай) през август.

При визитата си при премиера шефът на световния бокс ще бъде придружаван от своя заместник в АИБА и президент на Европейската боксова конфедерация Франко Фалчинели, изпълнителният директор на АИБА Хо Ким, президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, председателят на БОК Стефка Костадинова и председателят на Организационния комитет на световното първенство Емилия Груева.

Д-р Чинг-Куо Ву ще даде специална пресконференция за българските журналисти и акредитираните за първенството представители на чуждите медии. Тя ще се проведе в понеделник (14 април) от 16 ч. в Гранд хотел София. От 18 ч. на същия ден президентът на АИБА ще открие шампионата за младежи, в което специално участие ще вземат и "космическият глас" Валя Балканска, както и детската група "Пим-Пам". На 23 април в 11 ч. д-р Ву ще бъде удостоен със званието Доктор Хонорис кауза на НСА, след което ще изнесе лекция на тема "Спортна култура и образование".