Христо Христов, президент на Zenit BJJ, заслужено получи черен колан, информират от ПРофайл. Най-големият отбор по бразилско жиу-житцу у нас Zenith проведе традиционния си летен лагер в Банско от 2 до 5 август. Присъстваха над 70 атлета от отбора от филиалите му в Пловдив, Варна, Благоевград, Монтана, София и филиалът на отбора в Скопие, Македония.

Всеки ден се провеждаха по две тренировки, които бяха с ги и без ги. Особено внимание се обърна на минаването на гард, а единият ден бе специално отделен за ключове на краката.

Водещ на тренировките беше няколкократния световен шампион по жиу-житцу на черни колани, Родриго Каваса.

Бразилецът пристигна в България специално за семинара и със своя богат състезателен опит имаше какво да покаже на всички участници – Каваса е двукратен шампион на жиу-житцу от 2010 и 2013, двукратен европейски шампион, двукратен шампион на Бразилия, както и сребърен медалист от световното през 2009.


Над 30 членове на отбора получиха своите нови степени. В последния ден от лагера бяха връчени 20 сини пояса, 8 лилави, 2 кафяви, а Христо Христов заслужи своя черен пояс.   

"Никога няма да забравя този момент ! Жиу-житсу промени живота ми, направи ме силен и устойчив на всички изпитания, научи ме как да губя и да побеждавам. Искам да изкажа специална благодарност на всички мои ученици и приятели, който ме подкрепят и вярват в това, което правя. Още веднъж благодаря на професор Родриго Каваса за подкрепата и страхотните моменти ! We are Zenith!",сподели в социалните мрежи Христо Христов, президент на спортен клуб Зенит.
 
В момента тренировките се водят  от  Рафаел Николас - най-добрия инструктор на Cavaca.