ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Един от най-приближените хора на руския президент Владимир Путин Умар Кремлев се присмя на сериозен западен алианс от държави. Той направи това в ролята си на шеф на Международната боксова асоциация (IBA).

„Сравнявате комар със слон“, заяви Кремлев на изразеното намерение на Алианса с обща цел да организира алтернативно световно първенство по бокс.

Алиансът с общо цел и организация на 25 държави, която води кампания за запазването на бокса в програмата на летните олимпийски игри. Начело на организацията и нидерландецът Борис ван дер Ворст. Сред най-важните членове на алианса са САЩ, Англия, Франция, Канада и Австралия.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Алиансът с обща цел вече е планирал свое световно първенство, което ще се проведе в Нидерландия по-късно през годината. То ще бъде алтернатива на предстоящия планетарен шампионат на IBA в Узбекистан през месец май.

Повечето членове на организацията обявиха, че ще бойкотират първенството на Международната боксова асоциация, която позволи на руските и беларуските спортисти да участват с националните си флагове и химни.

Откакто руснакът Умар Кремлев е начело на IBA той премести повече операциите от Лозана (Швейцария) в Русия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК