Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов записа 29-а победа в своя 29-и двубой, след като надделя над Джъстин Гейджи. След успеха дагестанецът прибра над 6 милиона долара и сложи край на състезателната си кариера. 

Няколко дни всички възхваляваха постиженията на Нурмагомедов, но днес се появи запис, който обвинява шампиона в измама на кантара.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
 
Един от най-известните треньори по ММА Майк Долче публикува на забавен каданс кадри от претеглянето, на което според него се вижда как служител на UFC бърза да стабилизира везната, преди тя да мине допустимите 70,3 кг.

Още по време на самата церемония се видя, че Нурмагомедов е видял изключителни трудности, за да влезе в параметрите на тегловата категория, а избликът му на успокоение, когато успя, предизвика отзвук в цял свят. 

Според Долче, обаче Нурмагомедов въобще не е минал кантара и е трябвало срещата да не бъде за титлата. Според правилата, ако един от бойците не мине кантара преди мач за титлата, срещата се състои, не не се залага колан в нея и е протоколна.

Записът на Долче ясно показва как везната прекалено бързо е стабилизирана и теглото обявено за валидно. Много от феновете изразиха уверение, че специалистът не би излъгал и е прав в преценката си, тъй като е получавал четири пъти награда за треньор на годината по ММА и е работил с някои от най-известните имена в този спорт. Спортни издания дори пуснаха анкети с видеото и въпрос дали Хабиб и UFC са измамили.