Антъни Джошуа е създаден, но не е за бокса. Това мнение изрази световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър. Американецът е убеден, че Антъни Джошуа ще запише нова загуба от Анди Руис. Двамата предстои да изиграят мач реванш на 7 декември, след като по-рано през годината мексиканецът шокира Джошуа и му отне титлите на WBA (супер), WBO, IBF и IBO.

„Мисля, че Анди Руис ще го победи отново. Екипът на Джошуа избързва. Те искат да го притиснат, понякога това не е най-доброто решение. Наистина не мисля, че той осъзнава какво се е случило.

Всичко зависи от Джошуа, той все още може да се върне. Но когато го гледам, неговите успехи в спорта и как той мисли и се отнася към определени неща, разбирам, че той не е създаден за това. Създадоха го такъв, знаете за какво говоря", започна Уайлдър.

"И точно както в този случай, той беше принуден да се бие, защото вероятно е мислил за други неща.

Ако Джошуа реши да поеме контрол върху кариерата и животът си, ще бъде щастлив също като мен. Но му пожелавам успех, защото трябва да има един шампион, едно лице, едно име. Обещавам ви, че той ще е Дионтей Уайлдър,“ каза още Бронзовия бомбардир.