България записа първата си загуба на 10-ото европейско първенство по бокс за жени, което се провежда в столичната зала „София“.

В категория до 64 кг Илияна Гълъбова не успя да се противопостави на силната полякиня Кинга Шива и отстъпи с 0:3 съдийски гласа – 36:40, 33:40, 36:40. Бронзовата медалистка от предишното европейско в Букурещ през 2014 г Шива показа класата си на ринга и след като водеше боя и доминираше в него, не даде много шансове на 28-годишната Илияна, която се завърна в националния отбор след дълго отсъствие.

Въпреки загубата, Гълъбова изигра достойно мача си срещу далеч по-именитата си и ръстово по-добре сложената си съперничка. Българката бе подкрепяна от целия женски и част от мъжкия ни тим в залата. Любопитен факт от мача е, че полякинята е една от малкото боксьорки, които използват полички вместо гащета в състезателния си екип.

Утре на ринга ще се качат двете млади надежди на българския бокс – Златислава Чуканова (51 кг) и Дафина Маринова (60). Сесията започва от 15.00 часа, а входът за зрители в зала „София“ е свободен.