Българският боец Станислав Недков-Стъки записа първата си загуба на ММА ринга, след като отстъпи във втория рунд на англичанина Том Уотсън. Сблъсъкът между двамата беше от гала вечерта на "Уембли" в Лондон.

Недков се качи за трети път на ринга във водещата световна верига UFC, но не успя да триумфира, въпреки че се представи отлично в първия рунд.

В 4-ата минута на втория обаче Стъки беше нокаутиран от британеца, който е бивш шампион на BAMMA (Британска Асоциация ММА). Уотсън беше мощно окуражаван от публиката, изпълнила до краен предел залата.

Недков започна срещата много добре, като в заключителната минута на първия рунд успя да повали Уотсън и да го налага зловещо по главата. Българинът здраво млатеше съперника си, който беше спасен от първия гонг.

Стъки стартира силно и втората част, диктувайки събитията на ринга. Недков отново успя да свали Уотсън на земята, но този път не можа да го задържи. Тогава си пролича, че българинът вече няма сили. Уотсън се изправи на крака и притисна Недков в мрежата, след което реализира опасен удар с коляно, който отвори аркада върху едно от очите на Стъки. Последва серия от крошета, която отвори рана и върху другата вежда на българина, който след това се озова на земята и срещата беше прекратена от съдията, отсъдил технически нокаут.

За съпруга на Юлияна Дончева това беше трети мач от UFC. Недков се превърна в първият български боец, който записва победа в най-популярната ММА верига на планетата. В дебюта си в UFC той се справи с Луиз Кейн в Бразилия с нокаут. При втората си среща, Стъки доминираше два рунда над опасния Тиаго Силва, но в третия рунд беше заключен от бразилеца. Двубоят след това беше променен на несъстоял се, тъй като Силва даде положителна допинг проба, уличавайки го в употреба на марихуана.

Днешната загуба от Уотсън е първата за Недков от общо 13 мача в ММА, като изключим въпросната среща с Тиаго Силва, която беше анулирана.



2_8.JPG

3_2.jpg