След последните квалификации в Бургас беше определен съставът на националния отбор на България по аматьорски ММА, който ще вземе участие в Европейското първенство 2012 в Санкт Петербург (Русия).

Българската федерация по ММА организира първия по рода си подготвителен тренировъчен лагер за състезателите в аматьорския ММА. В Спортния и здравен център "АЯКС" в Бургас, под внимателния поглед на селекционера и старши треньор на националите Теодор Карастоянов, отборът ще изглажда до последно бойните си умения.

Тренировките ще се провеждат двуразово всеки ден. За да се осигури спокойствие на състезателите и пълноценно провеждане на тренировъчния процес, подготовката ще бъде закрита за зрители и медии.
 
На европейския ринг страната ни ще бъде представена от Валери Владимиров Великов от клуб Респект - Русе, категория до 65 кг, Пламен Иванов Бъчваров от КБС - Горна Оряховица, категория до 70 кг., Александър Венциславов Евстатиев от Десант - Варна, категория до 77 кг, Марио Атанасов Добричков от Бушидо - Ямбол и Симеон Станимиров Кючуков при най-тежките - над 93 кг.

Националните отбори по ММА за аматьори от цяла Европа, ще се съберат в старата руска столица - Санкт Петербург на 14 и 15 ноември, за да премерят сили. Финалните боеве в Русия ще определят носителите на европейските отличия. Между знамената на участващите страни ще се развее и българското, в чест на първото участие на националния отбор на България в състезание от такъв ранг.