Световната шампионка Фабиана Битики стана първото голямо име в професионалния бокс, който дава положителна проба за коронавирус. 24-годишната чехкиня в момента се лекува от COVID-19, съобщиха от WBC.

Битики, известна като Ангелския юмрук, стана първата чехкиня, спечелила световната титла в професионалния бокс. Това стана факт през септември 2018 г., когато победи британката Денис Касъл в битката за шампионския пояс в най-леката категория на WBC. На 30 ноември чешката боксьорка защити титлата си срещу мексиканката Ана Арасола.

В кариерата си до момента Фабиана Битики има 15 победи и едно равенство в 16 мача. В листата на успехите й има и четири над български представителки. Три са над Теодора Бачева и една е над Глория Василева.

До момента много роднини и треньори на професионални боксьори бяха обявени за заразени с коронавирус. Бащата и бабата на британеца Антъни починаха от заболяването. Нямаше обаче потвърден случай за инфектиран боксьор. Мачът за световната титла между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа беше отложен за неопределено време заради пандемията от COVID-19.