Кубрат Пулев е имал възможност да победи Дерек Чисора с нокаут, но е предпочел да не рискува и е заложил на внимателни срещу британеца, донесли му успех по точки в снощната битка за Европейската титла по бокс в тежка категория.

Това обяви Кобрата в интервю за Нова телевизия минути след срещата в Хамбург и разкри, че е имал проблем с ръкавиците (подобно на мача с Владимир Кличко) и е трябвало да се бие с такива с цветовете на българския флаг, но е предпочел да използва същите, с които е Чисора и ги е поръчал от Англия дни преди срещата.

"Попрекалих малко с оставането в клинч. Деветият рунд беше критичен. Чисора е противник, който умее да пресира. Бях подготвен добре и физически, и психически. Оставам критичен към себе си, защото можех да играя така, че той да не завърши мача. Проблемът е, че мина доста време от последния ми мач и трябваше да внимавам. Съдията също проспиваше някои нечисти удари, но да не се оплакваме. Нормално е Чисора да е в болница след мача. Ръката ме боли от ударите по лицето му", заяви Пулев.

Кобрата коментира и нетрадиционната песен, с която излезе за мача, докато традиционната му Thunderstruck на AC/DC бе пусната при излизането на опонента му.

"Нямам представа защо смениха песента на излизането ми. Следващият път, когато играя в България, песента ще е друга", заяви Пулев потвърждавайки, че следващият му двубой ще е на родна земя. 

 ВСИЧКО ЗА МАЧА КУБРАТ ПУЛЕВ - ДЕРЕК ЧИСОРА - ТУК !!!