Бившият шампион в средната категория на UFC Андерсон Силва даде интервю за бразилски сайт, в което признава че ходи на психолог, за да се справи със страховете след счупването на левия крак, което претърпя миналата година при двубоя си с Крис Уейдман.

Силва ще се завърне в Октагона срещу Ник Диаз на 31 януари, но все още не е готов напълно.

"Не чувствам болка вече. Силата ми отново се върна и съм отново в залата за тренировки. Най-трудната част е самоувереността, да ритам пак така, както ритах преди.

Ходих на психолог, за да се отърва от кошмарните моменти от онзи двубой, когато инцидентът се случи. Малко съм неспокоен на тренировки. Знам, че мога да направя някое движение, но не го правя от страх.

Да, няма да се нараня. Знам, че няма да се нараня, но страхът го има. Не искам да чувствам същата болка отново. В никакъв случай. По-добре ми е като тренирам в Бразилия. За да се върна на 100% ще остана да тренирам тук", заяви Паяка.

"Надживях това да бъда шампион и да гоня титлата. Истината е, че ще има само един Айртон Сена, ще има само един Пеле и ще има само един Андерсон Силва. Така че който видял - видял.

Ще ме видите отново, но не в двубои за титлата и няма да бъда шампион отново. Нямам нужното търпение. Мисля, че се доближавам до оттеглянето си с всеки изминал ден", допълни бразилският боец.