Кубрат Пулев коментира в ефира на bTV санкцията, която Атлетическата комисия на щата Калифорния му наложи снощи.

Припомняме, че вчера отнеха лиценза на  Кобрата  до 22 юли. Той бе глобен и с 2500 долара заради скандала с целувката с репортерката Джени Суши.

Освен това, до 22 юли българинът ще трябва да завърши курс срещу сексуални посегателства. Тогава ще се яви отново пред комисията. В случай че до тази дата не е преминал въпросната програма, го грози отнемане на лиценза за срок от една година. Ако пък се провини отново по подобен начин, състезателните му права ще бъдат прекратени до живот.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ето какво каза Кобрата:

„Всичко мина перфектно, имаше плачове, рев. Джени Суши се разплака и така искаше да е по-драматично всичко. Не съм лишен от права точно за 6 месеца, защото ще има изслушване на 22 юли и тогава ще се реши дали ще продължа да се боксирам в САЩ.

Трябва премина някакви тестове. Те са нещо по темата, което трябва да се мине. Много говорих пред комисията, на дълго и широко обясних какво се е случило, обясних нещата каквито бяха, обясних истината. Тя в някои моменти не отговаряше на въпросите на адвокатите и на комисията.

Те й казаха, можеш ако искаш да не отговаряш, и тя не отговаряше, но един човек, когато казва истината, защо да не отговори. Но когато криеш и нещо завоалираш, естествено, не отговаряш.

Казах, че съжалявам, извиних се, запознах се с нейната адвокатка, макар че не ми беше много приятно. Нямам лоши чувства, въпреки че ме атакуват. С Джени Суши не съм се разменил думи. Тя говореше, не мога да повярвам как директно казваше неща, които не бяха точно така.

Много хора в залата се смееха, хора, които бяха присъствали там, хора свидетели, просто бяха в недоумение как може да говори такива неща. Хората си казаха истината, каквото беше, и смятат, че много неща от истината я спестиха. Ако бяха казали всичко, целият свят щеше да разбере много истини за нея", разкри боксьорът ни.

И продължи: 

"Адвокатката й беше подготвила някакъв тест, който беше подготвен като за Туитър, и е супер несериозно за мен. Отделно на Джени не й даде възможност да говори, каза й: „Няма да говориш.” Каза някои неща, които не отговарят на истината.

Не са казвали, че ще заведат съдебен иск срещу мен. Така като гледам, не смятам, че ще се стигне до някакви неща. Те са интелигентни хора, в крайна сметка не може да изопачаваш истината, може би тя ще си остане с лайковете и краткия интерес към нея. Не знам още през каква програма ще премина в следващите 45 дни, оставам тук в САЩ, тук се подготвям.

Имахме план да играя на 15 юни във Вегас, също така с Тайсън Фюри, но това няма да може да се осъществи, защото на 22 юли ще има изслушване", завърши той.