Американецът Илайжа Маккол се уплаши и отказа да излезе на ринга срещу Кубрат Пулев, но от отбора на българина - "Зауерланд", реагираха бързо и му осигуриха противник за съботната гала вечер в Росток.

Кобрата ще се изправи не срещу кого да е, а срещу най-силния руснак в професионалния бокс - Александър Поветкин. Не е първоаприлска шега, а новина от самия Поветкин, който е страшилище за съперниците и несъмнено на Кобрата няма да е никак леко срещу него. Любопитното е, че Поветкин също е част от "Зауерланд".
 
"Следващият ми съперник е българинът Кубрат Пулев", разкри 34-годишният руснак в интервю за "Итар-Тасс", цитиран от Fightnews.ru.

"Мачът е уговорен. Излизаме на ринга в събота. Пулев е невероятен боксьор, висок, с бързи удари. Няма да ми е лесно, но в крайна сметка думата имат моите промоутъри", заяви Поветкин, който се представя впечатляващо на професионалния ринг, записвайки 26 поредни победи. През октомври миналата година в Москва обаче руснакът претърпя единствената си загуба до момента при профитата - от супершампиона Владимир Кличко.

От "Диема" вече информираха, че ще предават директно съботната среща на Пулев на ринга в Рощок. Очаква се мачът да стартира в 21:45 часа.