Ясен Радев откри по най-добрия начин юбилейното 75-то издание на Купа „Странджа“. Европейският вицешампион за мъже до 22 години постигна заслужена победа на старта на турнира в зала „София“. Националът ни отказа съпротивата на Дмитро Колисниченко (Украйна).

Радев започна малко по-трудно срещата, но след като изостана с 2:3 в картите в първия рунд, вдигна оборотите. Българинът бе убедителен във втората част, а в третата изпрати съперника си два пъти в нокдаун по пътя към победата. Така той се класира за 1/4-финалите, където на 9 февруари ще боксира срещу Халил Литим (Алжир).

По-късно днес ще се играят още три мача с българско участие. В шестия двубой на ринг Б ще има български сблъсък. Той противопоставя Румен Руменов на Росен Марков при 67-килограмовите. След техния мач, на ринг А ще видим и Благовест Неделчев (67 кг), който ще боксира с Дулат Бекбауов (Казахстан). В 17:00 часа ще се проведе официалното откриване на Купа „Странджа“. Около час по-късно ще се изиграе и последния мач с българско участие. На ринг Б Николай Дишков (80 кг) ще срещне Турсинбай Кулахмет (Казахстан).