Българският боксьор в категория до 81 килограма Радослав Панталеев загуби по точки от Хръвойе Сеп (Хърватия) в среща от втория кръг на европейското първенство, но остави отлични впечатления с играта си на ринга в Минск. Хръвойе Сеп - бронзов медалист от европейското първенство преди две години в Анкара, превъзхождаше най-вече с опита си, но "Бомбата от Долна Митрополия", както наричат родения на 5 юли 1993 година в Плевен боксьор, бе аплодиран бурно след последния удар на гонга в 20-хилядната зала Минск Арена.

Показателен е и фактът, че тримата странични съдии от Полша, Унгария и Мароко "се раздвоиха" в оценките си за първия и третия рунд. В крайна сметка за победител с 3:0 съдийски гласа /29:28 точки/ бе определен Хръвойе Сеп, за когото това бе първи мач, тъй като бе поставен в схемата на категорията.

След края на срещата селекционерът на украинския национален отбор, известният треньор Дмитрий Сосновски поздрави българските си колеги: "Браво на това момче! Млад е, но има голямо бъдеще", предаде БТА. В първата си среща на европейското първенство 19-годишният Радослав Панталеев победи убедително по точки Марко Николич от Сърбия.

Така двама български боксьори вече са сред зрителите на европейското първенство: Стефан Иванов (категория до 56 килограма) и Радослав Панталеев (до 81 килограма). Днес още един български боксор ще се качи на ринга - във вечерния сеанс Александър Александров в категория до 52 килограма ще се боксира със световния вицешампион Ендрю Кристофър Шелби от Уелс.