Българският боец Благой Иванов загуби за втори пореден път със спорно съдийско решение. На галавечерта UFC Fight Night 176 в Лас Вегас Багата се представи добре срещу бразилеца в тежка категория Аугусто Сакай, но реферите присъдиха победата на съперника му - 30-27, 28-29, 28-29. 

Битката беше равностойна. 33-годишният Иванов започна по-уверено, пресираше Сакай и успя да пласира повече и по-точни удари, а през втория рунд дори записа събаряне на съперника. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Багата налагаше бразилеца на земята, но секунди преди края на частта му позволи да се изправи. Българинът имаше възможност да запише и второ събаряне в третата част, но Сакай се хвана за мрежата, за да запази баланс. Това обаче остана незабелязано от рефера Джейсън Хързог и не последва отнемането на точка, което никак не се хареса на Багата. Българският здравеняк веднага реализира дясно кроше в главата на Сакай. Бразилецът продължи с киковете, а Иванов продължи да атакува с леви. Един от тях попадна тежко в главата на бразилеца. Иванов атакува и в заключителните секунди на мача, но и това не беше достатъчно, за да спечели. 

За Сакай това е четвърта поредна победа в октагона, с което той изравни Франсис Нгану за най-дългата победна серия в тежка категория на UFC. 

Багата има още един двубой в UFC от настоящия си контракт с Дейна Уайт - президентът на най-популярната ММА верига в света. Припомняме, че Иванов дебютира със загуба и тежка контузия от бившия шампион Жуниор дос Сантос, след което записа два успеха - над Бен Ротуел и Тай Туиваса. Второто му поражение беше след съдийска сеч срещу Дерик Люис - отново разединено решение, което дори Черния звяр посрещна с изненада.

Ощетиха ли Благой Иванов? ПЪЛЕН ЗАПИС НА БИТКАТА