Кубрат Пулев вчера изрази радостта си, че е спечелил търга за сблъсъка му срещу Дилиан Уайт. Двубоят е елиминационен мач за статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), като победителят ще получи право да се бори за пояса срещу притежателя му - в момента Антъни Джошуа.

Любопитното в случая обаче е, че победител в наддаването не бе промоутърската компания на Кобрата - "Зауерланд", нито човекът на Уайт - Еди Хърн.

Американската промоутърска компания "Epic Sports & Entertainment" изненадващо спечели търга, даващ правото да се организира елиминаторната битка на IBF в тежка категория между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт, тъй като не представлява нито един от двамата боксьори.

"Epic Sports & Entertainment", начело с бившия дългогодишен адвокат на Дон Кинг - Джон Уърт, спечели с оферта от 1 500 111 долара, като победи лесно другите двама кандидати. Еди Хърн от Matchroom Box, промоутър на Уайт, предложи 831 111 долара, докато промоутърът на Пулев - "Зауерланд", даде 801 305 долара.

Пулев има право на 75% от печелившата оферта (1 125 083.25 долара), докато Уайт ще получи останалите 25% (375 027.75 долара).

"Epic Sports & Entertainment" представи 10% от общата сума на офертата си в търга, който се състоя в офисите на IBF в Спрингфийлд, Ню Джърси. Промоутърската компания разполага с пет работни дни, за да представи на IBF още 10%.

"Epic Sports & Entertainment" трябва да представи подписаните договори на IBF в рамките на 15 дни - не по-късно от 8 юни - а битката трябва да се осъществи в рамките на 90 дни (до 24 август).

Победителят в битката ще стане един от задължителните претенденти на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, който нокаутира Уайт в седмия рунд през 2015 г., една битка, преди да спечели световната титла. След тази загуба Уайт постигна седем поредни победи.

Пулев спечели пет последователни двубоя, след като загуби в петия с нокаут от бившия властелин в дивизията Владимир Кличко през 2014 г.

Подробности като къде и кога ще се проведе битката се очаква да бъдат уточнени в близките дни.