Първият абсолютен световен шампион по бокс за последните 25 години Олександър Усик ще проведе мач-реванш срещу Тайсън Фюри през октомври. Битката отново ще бъде в Рияд, въпреки че имаше очаквания за Лондон или Лас Вегас. Новината беше потвърдена от промоутъра на Цигански крал Боб Аръм. Очаква се приходите от тази среща да надхвърлят 250 милиона долара.

Както е известно, на 18 май Усик победи Фюри с разделено съдийско решение и зарази собствените си шампионски пояси във версии WBA (Super), IBF, WBO и IBO, а освен това спечели титлата на WBC, която беше притежание на 35-годишния британец и се превърна в абсолютен световен шампион. След мача двамата разделиха в съотношения 70:30 в полза на Фюри почти 200 милиона долара.

След това изненадващо стана ясно, че 37-годишният украинец ще притежател на всички пояси само в продължение на по-малко от две седмици, тъй като няма да запази титлата от Международната боксова федерация (IBF) заради непроведен мач срещу задължителния претендент Филип Хъргович.

Мениджърът на хърватина Кит Конъли сензационно обяви, че в договора за мача между Усик и Фюри е имало тайна клауза именно относно пояса на IBF. Те са се съгласили, че победителят от реванша няма да бъде шампион на Международната боксова федерация именно заради очакваното отнемане на пояса. Това обаче не е било съобщено предварително на феновете на бокса. Самият Хъргович ще се бие с Даниел Дюбоа на 1 юни в Рияд, но се очаква решение дали победителят ще бъде обявен за световен шампион на IBF.