Рекорден брой състезатели ще вземат участие в международния турнир по таекуондо “София Оупън” 2014 (“Sofia Open” 2014). В надпреварата са се записали над 1000 таекуондисти от 16 държави (Албания, България, Гърция, Испания, Италия, Косово, Македония, Молдова, Норвегия, Люксембург, Румъния, Русия, Сърбия, Тунис, Унгария и Швеция). Събитието ще се проведе на 22 и 23 март 2014 г. в зала „Фестивална“, София.

За пръв път в България се провежда таекуондо мероприятие в такива мащаби, правейки го едно от най-големите и силни състезания в Европа. След успешно завършилото състезание за деца и кадети в чест на Деня на народните будители „Купа София“ 2013, това е второто събитие, организирано от таекуондо клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуондо - ВТФ.

В първия ден от надпреварата за медали ще се борят кадети и юноши, а в неделя – мъже, жени и деца. Официалното откриване на „София Оупън“ 2014 ще бъде в събота – 22 март от 13:00 часа. Турнирът започва в 09:30 ч., а входът е свободен за всички приятели на таекуондото и на спорта в България.