Истинска революция в бокса се подготвя за големия мач между Тайсън Фюри и Олександър Усик на 18 май. Битката ще излъчи абсолютен шампион в тежка категория, а организаторите обявиха, че ще използват ВАР технология, за да няма спорни моменти след края.

В последните години имаше няколко мача, след които имаше оплаквания за непозволени удари и неправилни решения.

Въпреки че феновете на бокса може да са против идеята за въвеждане на VAR, изпълнителният директор на организацията Boxxer Бен Шалом би приветствал въвеждането му в спорта.

 „Мисля, че за големите битки това има много смисъл. Имаш толкова много решения в момента, които се поставят под въпрос през цялото време. Това е разочароващо и като промоутър, защото обикновено ти си този, който е обвинен накрая. Но когато има толкова високи залози и когато имаш кариери на бойци, които вървят по една или друга посока въз основа на решение в края на битката, гледаш другите спортове, независимо дали е тенис, независимо дали е футбол, боксът е голям спорт сега”, заяви Бен Шалом.

„Това е един от най-големите спортове в света, определено в тази страна и инвестициите сега трябва да влязат, така че феновете да могат да се доверят на случващото се, да видят какво се случва и да стигнем до решението. Мисля, че това ще добави малко също повече вълнение."