Състезателката на СК”Джудо и самбо Перун” и ученичка в СУ”Олимпиец” Карина Василева пътува за Рига, Латвия,където ще вземе участие в Световно първенство по самбо.
 
Талантливата пернишка състезателка е двукратна бронзова медалистка от Европейски първенства по самбо през 2014 г. и 2015 г. ,както и Европейска шампионка по сумо, пише perniktoday.net.
 
Състезателката ще пътува за сметка на личната си треньорка Галина Венева, тъй като в последния момент община Перник отказа обещаната финансова подкрепа за участие в Световното.
 
„Аз вярвам в Карина и просто не можах да преглътна, че няма да отиде на този голям спортен форум  още повече предвид предишните и класирания, не се съмнявам ,че ще се върне с медал .Лошото е ,че в неолимпийските спортове тези медали нямат финансово изражение нито за състезателката нито за клуба ,а едно такова състезание струва около 2000 лева. Още по- лошо е,че никой не оценява труда и  жертвите, които правим състезатели и треньори за  да има все още спорт в България”. сподели треньорката на Карина.