В руската столица Москва националите ни по таекуондо ще премерят сили и опит с едни от най-добрите в света. Освен националният треньор Фарзад Золгхадри, тимът ни е воден и от Владимир Далаклиев, който има много ценен опит като състезател.

В Русия таекуондистите ни ще тренират с атлети от Русия, Украйна, Молдова, Египет, Йордания, Судан и Сирия. Лагерът е финален етап от подготовката преди участието в международните турнири от календара на Световната федерация.

Божидар Аврамов, Калоян Бинев, Александър Джорджев, Христо Богданов, Християн Георгиев, Илина Иванова, Николет Костова, Александра Георгиева, Михаела Костадинова и Мартина Атанасова ще останат в руската столица до 26 януари.

Ръководството на БФТ в лицето на Слави Бинев и зам.-председателят на федерацията Георги Папазки посетиха подготвителния лагер в руската столица по време на тренировките. Там те проведоха и среща Президента на Руската Таекуондо Федерация Анатоли Терехов, на която се обсъдиха предизвикателствата пред бойния спорт през 2022, както и предстоящият олимпийски цикъл.

"БФТ дава страхотна възможност на нашите състезатели. Благодаря на председателя на Федерацията г- н Бинев и зам.-председателя г-н Георги Папазки, които осигуриха тази възможност. Така можем да започнем годината с изключително силен тренировъчен лагер. Надявам се, че българският тим ще използва този шанс да тренира с едни от най-добрите пълноценно. Нашата цел е отличното представяне на предстоящите европейски, световни и международни първенства по пътя за Париж 2024”, сподели националният треньор Фарзад Золхадри в Москва.