Интересен зрител ще има на мега сблъсъка в професионалния бокс между Владимир Кличко и Мариуш Вах. Това ще бъде най-известният спортист на ринга след Мохамед Али - Роки Балбоа, по прякор Италианския жребец.

Разбира се, става въпрос за легендата на Холивуд Силвестър Сталоун. 66-годишният Слай ще седне в близост до "операционната маса" на Железния чук. В неделя "доктор" Кличко ще трябва да "оперира" своя пациент от Полша под номер 62 пред 15 хиляди зрители в зала "O2" в Хамбург.

"Филмите за Роки със Силвестър Сталоун сме ги гледали с брат ми като деца. Той беше причината да започнем да се занимаваме с бокс", коментира Владимир.

"Никога не съм искал с "Роки" да провокирам някого да се занимава с бокс. Но това се случи", смее се холивудската звезда. "Продължавам да съм на мнение, че "Роки" има късмет, че не е трябвало да се срещне с Владимир на ринга."

Интересното е, че двамата работят по общ проект, свързан с мюзикъл. "Когато Владимир дойде при мен първия път, помислих си, че иска да прави филм за някакъв вид боен спорт или да ме покани за промоция, свързана с бокса. Но като име каза, че има идея да направи от "Роки" мюзикъл, едва не падна от стола", призна Сталоун. И на 18 ноември е световната премиера на "Роки" в Хамбург.

"Владимир е по-умен от Роки. Той е повече и като човек, и като шампион по бокс", добави Италианския жребец.