Късно снощи в Амфитеарът „Арена” в Свети Влас при невиждан интерес с повече от 1000 зрители се проведе 35-ото бойно шоу, организирано от най-голямата родна проумотърска верига „Maxfight”. За организаторите турнир Maxfight Championship беше като рестарт на фона на последните няколко години. Шампионатът, който вече има нов правилник, предложи на зрителите общо 10 мача. Силните международни срещи направиха турнира запомнящ се и даде заявка за нови предложения за следващото 36-ото шоу Maxfight.

Претендентът за титлата на Maxfight в категория до 85 кг Деян Топалски записа най-зрелищния мач в кариерата си, след като снощи победи по точки грузинския боец с гръцки паспорт Заури Майсурадзе. Топалски срещна огромна съпротива от опитния Заури, известен с прозвището The Monster, който още в първи рунд го повали на земята. Във втория рунд столичният боец се съвзе и пое мача в свои ръце. „Опитният съперник прави мача по-интересен. Много силен противник. Много съм доволен от победата", каза сред срещата Деян Топалски, който отправи предизвикателство на всички в категорията му, които са готови да се изправят срещу него в спор за шампионския колан. Мач за титлата обаче ще се проведе в следваща Гала вечер на бойната верига, мястото и датата на която още се пазят в тайна.

Публиката на крака успя да изправи и Росен Димитров. Близнака победи по точки труден съперник в лицето на Аурел Пиртеа. Румънецът отдавна изразяваше желание да повали единия от братята Димитрови, но Росен го приземи снощи. Пиртеа е световен шампион за 2015 година по кемпо.

„Адреналинът е в трудните мачове. Това осмисля боевете”, коментира трикратният световен шампион по самбо Росен Димитров.

Помориецът Атанас Джамбазов също записа успех. Боецът този път срещна в тежък мач гиганта от молдовски произход Толя Чумак. 120-килограмовият спортист с внушителна визия и визитка се биеше за флага на Румъния, където живее. В първи рунд Чумак и Джамбазов изхвърчаха от ринга и паднаха сред зрителите, след като едно от въжетата не издържа на тежестта на двамата гиганти и се скъса.

И този път обаче прословутият силен удар на Джамбазов му донесе победа, след като българинът успя да повали в нокаут 40-годишния си опитен опонент.

Не по-малко интересни победи записаха и тихомир Благовестов, който победи със задушаване на противника си, както техническия нокаут на Симеон Кичуков още в първите минути на срещата.