Доцент д-р Румен Стоилов получи за четвърти пореден път доверието на страните членки в световната федерация по самбо. Бившият президент на родната централа бе преизбран с огромно мнозинство за първи вицепрезидент на ФИАС на 19-ия международен конгрес, който се проведе в Сочи. На прякото гласуване (ФИАС има и избор по право) своя положителен вот за Румен Стоилов дадоха почти всички от общо 93-мата присъстващи представители на отделните страни. 

Българският делегат беше в конкуренцията на още 17 души, които кандидатстваха за престижния пост. Президент на FIAS остава Василий Шестаков, който заема поста от 2009 година. 

19-ия Международен конгрес на FIAS се проведе непосредствено преди старта на Световното първенство по самбо за мъже и жени в Сочи, Русия.  
 
Днес е първият ден от шампионата на планетата, като на тепиха ще излязат двама от най-титулуваните ни самбисти. Петкратният световен шампион Марко Косев ще се бори в своята категория - 57 кг., а призово класиране са очаква и от многократния медалист от световни и европейски първенства Мартин Иванов в кат. – 68 кг., който има тежката задача да стигне до медалите с 40 противници в своята категория.