Военен дрон е поразил къщата на бившия световен шампион в три различни категории на професионалния бокс Василий Ломаченко. Вилата на 36-годишния боец е била ударена при атаката на руската армия по Одеска област в събота.

Къщата, която се намери в град Вилково е придобита от Ломаченко преди няколко години, когато я купува от местни рибари. За щастие по време на въздушната атака с безпилотни летателни машини в жилището не е имало никого.

В ранните часове на 14 септември Русия изстреля 76 дрона срещу Украйна. 72 от тях са свалени от противовъздушната отбрана, два са паднали на украинска територия, а другите два са се върнали в Русия. Само в Одеска област са свалени 9 дрона „Шахед“.

Освен в професионалния бокс Василий Ломаченко има успехи и на аматьорско ниво. Той е двукратен олимпийски и друкратен световен шампион. Има и европейска титла.

За последно украинецът се би на професионалния ринг на 12 май тази година, когато победи Джордж Камбосос-джуниър (Австралия) с нокаут и спечели световната титла в леката категория във версия IBF.