С травма се завърна състезаващият се треньор Мартин Иванов от Казан. В руския град се проведе Световното студентско първенство по самбо, пише “Сливен Спорт”. Сливналията участва, след като получи покана за форума. Мартин бе с амбиция да защити титлата си в категория до 68 килограма.


За съжаление на 1/2 -финалите той загуби от представител на домакините с „ключ”, което доведе до скъсване на коленни връзки. Контузията ще извади сливналията извън залата най-малко за 6 месеца. Днес Мартин ще премине през ядрено-магнитен резонанс и ще му бъде назначено лечение.


„Първенството в Русия бе на изключително ниво и премина при много добра подготовка от страна на домакините. Следващата година в Казан ще се проведе Спартакиада за всички спортове и организацията вече е започнала с домакинството за шампионата по самбо”, каза изпълнителният директор на СА ‘Ставен’ Лъчезар Темелков, който бе с отбора в руския град.


Той поясни, че на студентския шампионат са участвали 64 държави, а България се е представила с 11 самбисти, които са спечелили едва 1 златен и 2 бронзови медала.


"Активът сега е минимален в сравнение от това, което спечели страната ни наскоро от Световното първенство за мъже и жени", поясни още Темелков.