С пет медала се завръщат националите по самбо от Европейското първенство за кадети до 18 години, което се проведе в Рига /Латвия/. На форума България бе представена общо от шест състезатели. С титла и златно отличие се поздрави Боряна Бориславова /Видин/ в категория до 70 килограма.

Сребърните медали за страната ни са три. Спечелиха ги - Божидар Темелков /СА Ставен-Сливен/ в категория до 55 килограма, Десислава Цонева /Троян/ в категория до 65 килограма и Веселин Иванов /София/.

С бронз се окичи Цветомира Димитрова /Троян/ в категория до 41 килограма.

„Отчитаме силно представяне на българската школа в Европейския шампионат. От шест участника спечелихме пет медала”, заяви от Рига изпълнителният директор на СА „Ставен ” Лъчезар Темелков. Той поясни, че за първи път шампионат на Стария континент е открито състезание, което дава възможност наред с европейците да се състезават и самбисти извън еврозоната. Темелков добави, че в надпреварата са участвали 250 състезатели от 20 страни. Освен европейците, свои представители са имали и страни като САЩ, Корея, Монголия, Киргизстан и Туркменистан.