Семейството на Мохамед Али покани на погребението на легендарния спортист всеки гражданин на света, който иска да се прости с трикратния световен шампион по бокс.

Очаква се хиляди да присъстват на траурната церемония, която ще се проведе в петък в родния град на Мохамед Али – Луисвил (щата Кентъки).

Първоначалните информации бяха, че погребението ще бъде в тесен семеен кръг, но след изявлението на семейството на Али се очаква хиляди да присъстват на церемонията. Цялата погребална процесия ще бъде предавана директно в интернет.

Както е известно, Мохамед Али почина в събота рано сутринта българско време във Финикс. Според официалната лекарска експертиза причината за смъртта е септичен шок по естествени причини. Дъщерята на легендарния боксьор Хана Али разкри, че сърцето на баща й е продължило да бие 30 минути, след като останалите му органи са престанали да работят.

Преди няколко дни Мохамед Али беше приет в болница във Финикс с респираторни проблеми, които бяха усложнение от паркинсона и в крайна сметка доведоха до смъртта на най-великия боксьор на всички времена. Според непотвърдени информации в последните дни от живота си той не е можел да говори.

Кой беше великият боксьор Мохамед Али - ТУК