Aлександър Усик шокира 65 хиляди зрители на стадиона на Тотнъм и детронира Антъни Джошуа насред Лондон, грабвайки поясите на IBF, WBA, WBO и IBO. Украинецът победи британеца по точки с 3:0 съдийски гласа - 117-112, 116-112, 115-113, и е новият световен шампион по бокс в тежка категория.

Битката на олимпийските шампиони от Лондон 2012 не протече според очакванията, след като Усик беше по-активният от самото начало, а след половината от рундовете изглеждаше, че Джошуа взима преимущество. Ей Джейм не можа да разклати съперника си, а Усик не спираше да се движи и накрая можеше да стигне до нокаут, но последният гонг спаси британеца.

В първия рунд двамата Усик нанесе два хубави удара със силната си лява ръка., а във втората част си размениха по един удар. В третия рунд украинецът нанесе дясно кроше и разклати шампиона, за който четвъртата част като че ли бе най-успешната с няколко добри удара.

Джошуа вкара няколко успешни десни прави в тялото на украинеца в петия рунд, а в неговия край пласира десен и ляв прав. Половин минута преди края на шестата част британецът нанесе хубав удар с дясната си ръка, а Усик бе по-агресивен в седмия рунд, пласирайки два десни прави. Близо 40 секунди преди края украинецът сериозно разклати Джошуа, но не успя да го събори на ринга. Десен прав, последван от два ъперкъта дадоха предимство на британския боксьор в средата на осмия рунд, а Усик намери целта в края на деветата част. Джошуа се опита да отговори, но гонгът би.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Зрителите на „Тотнъм Стейдиъм“ се оживиха в десетия рунд, когато Усик разкървави носа на Джошуа, а британецът му отговори, отваряйки аркада под дясното око на украинеца. В предпоследния 11-и рунд Ей Джей отправи няколко нелоши удара с дясната ръка, а претендентът Усик пласира леви крошета в тялото на британеца. В заключителните секунди на последния рунд украинецът тръгна мощно и опита да нокаутира Джошуа, но само го навря във въжетата.

Усик бе претендент на WBO, а след успеха си в Лондон има вече 18 победи в своята кариера, 13 от които с нокаут, и нито една една загуба до момента. Британецът е с 24 победи (22 с нокаут) и допусна второ поражение след това от Анди Руис.

Феновете вече очакват втора порция от това зрелище, след като в договора на двамата има задължителна клауза за реванш, която се активира в случай, че Джошуа загуби поясите си, както и стана.