Трикратният световен шампион Серафим Тодоров направи първи коментар след новината, че апартаментът му в Пазарджик е бил обран. От дома на 55-годишния олимпийски вицешампион са задигнати 150 грама златни накити.

„В отчаяние съм. Направо съм съсипан! Ходим в полицията и аз, и жена ми, но не ни дават големи надежди. Целия живот си дадох за България и за родината, това не го заслужавах. Божи човек съм и се моля за всички, вярвам, че ще мина и през това изпитание“, заяви Сарафа в интервю за „Спортната джунгла“ и „България днес“.

Носителят на три златни медала от европейски първенства призна, че предстои да направи фондация на свое име.

„Гледам какво е положението по нашия край. Боксьорите са талантливи момчета, но не вървят нещата. Не финансират бокса в Пещера, а и в Пазарджик. Децата казват: "Бате, кога ще вземеш да ни тренираш?". Много искат да станат боксьори. Чудех се как може да стане - да си намеря подходящи момчета, да ги направя добри боксьори. Попитах Боби Даскалов, един от най-близките ми приятели. Той каза, че само по този начин може да се получи. Заяви ми: "Ще направим една фондация и тогава ще можеш да си намираш ти таланти, да си ги тренираш. Ти да си водиш нещата". Това ми е идеята. Иначе си стоя и чакам да ми се обади някой. То ме боли, това ми е тръпката в живота. Боксът е нещото, което най-много го разбирам, но не съм в залите и това ме мъчи“, допълни боксовата легенда.