ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият шампион по бокс Скот Фицджералд влезе в затвора, след като удари и свали на земята с един удар мъж пред заведение.

Златният медалист на Британската общност нападна Лийви Франсис под въздействие на алкохол и наркотици, счупи му челюстта и аркада и изпадна го прати в безсъзнание пред кръчма в Престън.

31-годишният Фицджералд ще остане зад решетките за 46 седмици, след като се призна за виновен още в първия ден от процеса. Съдът в Престън изслуша как боксьорът е пил цял следобед и е пушил канабис на 27 ноември миналата година.

На кадри от камери за видеонаблюдение се вижда как Фицджералд вилнее в кръчмата, преди да влезе в стаята за билярд.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Наложи се барманката Кърсти Алън са го изгони, след като удари силно на пода близо до билярдната маса. След като беше избутан навън от група клиенти, Фицджералд първо се изправи срещу друг мъж. Тогава се намеси Лийви и отнесе удар, който го прати на земята. Той лежа в безсъзнание около минута, преди да бъде откаран в болница", разказват свидетели.

В изявление за въздействие върху жертвата Лийви каза, че има пластина, поставена в челюстта му, която му причинява болка през нощта и е отслабнал сериозно, защото не може да се храни.

При произнасянето на присъдата съдия Ричард Арчър каза, че Фицджералд да използва юмруци е еквивалент на използване на оръжие в битка. „Професионален боксьор, който под влияние на алкохол и наркотици не е в състояние да контролира силата в тези юмруци, може толкова лесно да прати човек не просто в безсъзнание, но и да го убие. Късмет е, че не сте изправен пред много по-сериозни обвинения. Има много хора, които са изправени пред тези обвинения въз основа на един удар“, каза съдията.

Присъдата е поредната драма в неспокойния личен живот на боксьора. През 2021 г. се появиха тревожни снимки на шампиона в полусредна категория, който лежи на улицата пред кръчма. Фицджералд се обърна към социалните медии, за да успокои феновете, след като промоутърът Еди Хърн изрази притесненията си относно снимките.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!