Носителят на Интерконтиненталната титла Кубрат Пулев се поклони пред публиката в "Арена Армеец", която бурно го подкрепи при победата му над Самюел Питър. След успеха Кобрата каза, че ще настоява България да бъде домакин и на евентуален негов мач за световната титла.

"Наистина огромна публика. Благодаря на всички! Не един път казах, че Питър не е на моето ниво. Противникът бе опасен, но не е класен. Ударите бяха тежък. Аз съм 100 пъти по-класен от него. Най-важното за мен е публиката и хората, които са тук. Благодаря ви! Моята публика и моят народ са българите. За тях правя всичко, за всеки един от вас", бяха първите думи на Кобрата пред Диема Спорт веднага след победата.

„Аз смятам, че българите сме един велик народ с голяма история. Всеки един трябва да повярва в нас", окуражи сънародниците си Пулев.

„Понякога може да се случи в първия рунд, понякога се стига и до дванадесетия. Според мен противникът ми не успя да издържи на хубавите удари, които му нанесох. Сигурно усети, че ще бъде нокаутиран. Противникът бе с тежки и силни удари, но по-бавен от мен. Изобщо не беше за подценяване“, добави Кобрата.

„Преговаряме. Настоявам ако има мач за световна титла, да се проведе в България. С тази енергия, с този народ, имам много енергия... Аз съм един човек с неизчерпаема енергия“, продължи Пулев.

„Когато започнах моя професионален път, никой не гледаше бокс. Проправих пътя на професионалния бокс в България. Брат ми го виждате с профи дебют. Когато аз започнах, никой не гледаше и никой не се интересуваше. Аз изминах този път и мисля, че си заслужаваше“, каза още шампионът.

„Това е богатство, атмосферата просто е уникална. Тук се чувствам истински щастлив. Мога да играя навсякъде, но България си е България. Във всеки мач трупам опит“, каза още Кубрат Пулев.