Европейският шампион по бокс Рами Киуан  определи успеха си на финала срещу руснака Джамбулат Бижамов като един от най-трудните си.

Той допълни пред bTV, че се е бил като куче със зъби и нокти за златото, показвайки огромно сърце.

"На ринга не бях професор както обикновено, а по-скоро куче. Определено си струва. Това са синини, които минават за най-много седмица, а славата е вечна... Не очаквах да бъда избран за най-добър боксьор на Европа. Все пак Сърбия излъчи европейски шампион и очаквах той да бъде. Избраха мен, за което съм много благодарен.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Успявам да запазя спокойствие и да правя каквото се налага, за да спечеля.

Не спирам да вярвам в себе си, какъвто и да е резултатът. Единственото, което правя, е да се раздавам на макс във всеки рунд, после вече - каквото отсъдят съдиите.

На други турнири съм чувал химна на България, но на европейско първенство ми е за пръв път. Тръпката е по-различна, много по-голяма. Уникално е. Неописуемо!

С квотата и титлата мисля, че правя една огромна заявка за олимпийските игри. Надявам се там да чуем химна. Това ще е най-голямото нещо в живота ми. Всяка следваща година ми е по-силна от предишната. Малко ме е страх понеже ако стана и олимпийски шампион, после няма да има как да надградя", коментира с усмивка Киуан.