Психологическата войта между щаба на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев и световния шампион в IBF Антъни Джошуа започна. Както е известо, британците предявиха желание пред федерацията да бъде направено изключение по повод задължителната му защита на колана. Мачът трябваше да е срещу Кобрата. 

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн уреждаше реванш с Владимир Кличко, но британецът трябва да получи разрешение от IBF за изключение да направи още една доброволна защита, а не да срещне задължителния претендент в лицето на Пулев. 

Днес хората от щаба на Кобрата подадоха официален протест в IBF срещу тези намерения на Джошуа, съобщават медиите в Украйна. Сега изглежда, че нов евентуален сблъсък между Джошуа и Кличко е много малко вероятен, поне преди островитянинът да се е изправил срещу Кобрата и евентуално да го е победил. 

Все пак съществува вероятност британецът да се откаже от пояса си в тази федерация и това ще освободи световната титла. За нея Кобрата после ще трябва да се бие със следващия най-високо в ранглистата.