Олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова добави бронз от Световното по карате, за да оформи най-успешната си състезателна година. И съвсем логично си пожела да стане Спортист номер 1 на България за 2021 г. В студиото на bTV Горанова разказа, че след златото в Токио й е било доста по-трудно да намери мотивация за силно представяне на световното първенство в Дубай.

"Бях много задоволена след Олимпиадата и се чудех дали ще намеря нова мотивация за Световното. Минаха два-три дни след Олимпиадата и си казах, че трябва да си поставя нова цел - световното първенство. За да може нещо да ме дърпа напред, да бъда мотивирана. Това, което ме накара да остана мотивирана, беше, че нямам световна титла", коментира Ивет Горанова.

"По-трудно беше на Световното, може би защото на Олимпиадата имах по-голямо желание и мотивация. Нещата не се получиха както исках, но съм щастлива, че завърших годината на подиума. Щастлива съм, нищо че е бронз", добави тя.

"Дано да имам втора олимпийска титла", пожела си 21-годишната плевенчанка, която смята да си вземе почивка до края на годината. 

"Със сигурност ще бъда сред призьорите, но искам да стана Спортист на България. Мисля, че го заслужавам", каза още Ивет Горанова.