Международната боксова федерация (IBF) потвърди, че победителят от сблъсъка между Владимир Кличко и Антъни Джошуа в събота на „Уембли” трябва да се срещне евентуално с Кубрат Пулев, който при успех над Кевин Джонсън в петък ще стане официален претендент за световната титла.

"От IBF не сме запознати с никаква клауза за реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Очакваме победителят от този двубой да срещне нашия официален претендент в следващия сблъсък", поясни президентът на IBF Линдзи Тъкър.

Антъни Джошуа и Владимир Кличко ще боксират на 29 април пред 90 000 зрители на "Уембли" за овакантените титли на WBA и IBO. Някои специалисти смятат, че загубилият ще получи право на реванш, но това е уточнено в контракта им.

Ако Джошуа или Кличко откажат мач срещу Кубрат Пулев, титлата ще стане вакантна и Кобрата ще срещне за нея следващия в ранглистата на IBF, който към този момент е Карлос Такам.

Засега мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, е категоричен, че при победа срещу Кличко британецът ще оваканти пояса на IBF. Причината е, че той ще иска да защити титлата си във версия WBA срещу претендента Луис Ортис от Куба през ноември.