Един златен и 5 бронзови медала завоюваха момчетата от СК „Туистед Джу-Джицу” на провелото се в събота, 07.04.2013г отворено републиканско първенство на Сърбия по Бразилско Джу-Джицу. Осем представители на клуба взеха участие в надпреварата и по този начин представиха страната ни на едно силно състезание в един, набиращ все по-голяма популярност спорт.

След 5 срещи и много красиви събмишъни Емил Христов категорично грабна златото в категория бели колани до 70 кг.

За бронзови отличия се пребориха треньорите на клуба Владимир Джаркълов и Борислав Кирилов в елитната категория до 76 кг. (лилави/кафяви и черни колани), където те изиграха зрелищни двубои и може би само малшанс ги лиши от възможността да се изправят един срещу друг на финала. Антон Влайков от своя страна направи успешен дебют в много оспорваната категория до 82 кг. за сини колани и след добра игра също зае третото място. Единствената дама в отбора Емилия Павлова – бял колан, успя да се пребори за цели два медала – бронз в категория жени над 60 кг., както и в абсолютна категория.

Турнирът Сърбия BJJ Open е един от най-престижните в региона и в него взеха участие около 180 атлети от Сърбия, Унгария, Македония, Хърватска, Черна гора, Босна и Херцеговина, Словения и България.