Александър Поветкин вече е официален претендент за световната титла във версия WBC (Световен боксов съвет) в свръхтежката категория, след като нокаутира Дилиан Уайт в петия рунд. Това беше неочаквана развръзка на битката в Брентууд (Англия), тъй като Уайт видимо имаше предимство на ринга.

32-годишният британец в продължение на 1000 дни беше №1 в листата на претендентите за титлата на WBC, която е притежание на Тайсън Фюри. Уайт два пъти прати 40-годишния руснак в нокдаун в четвъртия рунд и изглеждаше сигурен в своята 12-а поредна победа на професионалния ринг.

В петия рунд обаче Поветкин успешно пласира ъперкът в главата на своя съперник, който завари британеца неподготвен. Така Руския витяз стигна до триумфа. За олимпийския шампион от Атина 2004 това беше 36 победа (25 с нокаут) на професионалния ринг, като има две загуби и едно равенство. Дилиан Уайт има 27 успеха (18 с нокаут) и две поражения.

След края на мача американският промоутър на Кубрат Пулев – Боб Аръм, се присмя на Дилиан Уайт, който работи с Еди Хърн. Британецъ пък е промоутър на Антъни Джошуа.

„Дилиан Уайт беше толкова зает от статута си на задължителен претендент за титлата на WBC, че не забеляза ъперкъта на Поветкин, който го прати по задник на земята“, написа Аръм в „Туитър“.