Десетки гости, участници и зрители станаха свидетели на супер шоу по време на четвъртото издание на турнира по олимпийското таекуондо WTF за Купата на корейския посланик в София. Официалното откриването бе днес в зала "София".

Ежегодният турнир се организира от посолство на Република Корея в България съвместно с българска федерация по таекуондо WTF. Специални гости бяха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на световната таекуондо централа Кукион д-р О, южнокорейският посланик Шин Бу Нам, почетният председател на европейската таекуондо федерация Парк Су Нам и др.

Красен Кралев получи почетен седми дан и бе облечен с традиционното кимоно и черен колан. Друг от гостите – Явор Нотев, пък бе дарент с пети дан по таекуондо.

„Изключително се радваме и не сме изненадани, че България развива таекуондото с такова темпо. Страхотни поздравления на Слави Бинев, както и на министъра на спорта Красен Кралев“, каза посланикът на Корея у нас.

Министърът на спорта Красен Кралев благодари на Слави Бинев за развитието на таекуондото и припомни успехите тази година. „И преди съм казвал, че която федерация работи и постига резултати, може да разчита на нашето сътрудничество“, коментира Кралев, който припомни за единия от двата медала от световно първенство на българи тази година. Той е бронз на Владимир Далаклиев от Световното в Муджу (Корея).
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ