Със скандал завърши боксовата битка за поясите на WBA, WBC, IBF и WBO в лека категория между шампиона Дейвид Хейни (САЩ) и украинеца Василий Ломаченко в Лас Вегас.

Записалият се в армията заради войната с Русия Ломаченко загуби след съдийско решение 112:116, 113:115 и 113:115, а след това се върна разплакан от съблекалнята.

Агентът му Егис Климас определи загубата като "обир посред бял ден" и допълни, че клиентът му е бил по-добър в последните рундове.

„Ще го кажа така, както е. За другия отбор Коледа дойде през лятото. И ние няма да оставим нещата така, гарантирам, че ще протестираме, гарантирам, че ще обжалваме това решение. Защото някой трябва да сложи край на тази несправедливост. Някой има нужда боксът да бъде поставен на мястото, където трябва да бъде.

Това трябва да е справедливо, защото тези съдии, когато отбелязват напълно безумен резултат, те не разбират как тези бойци работят усилено, за да стигнат до този бой. Да си ограбен по този начин, не е приемливо. Гарантирам, че няма да оставим нещата така, ще стигнем докрай, за да обжалваме.

Може би няма да спечелим, може би няма да се промени нищо. Но ние искаме да покажем, че трябва да има справедливост”, обяви Климас