Световният шампион по бокс за професионалисти Тайсън Фюри може не само да загуби титлата си, но и да бъде прекратена кариерата му. Също и тази на братовчед му Хюи. Причината за това е употребата на забранени стимуланти през 2015 г. Огава те се оправдаха, че са яли инжектирано месо от диво прасе, което е повишило нивата на нандролон в тяхната кръв.

Сега обаче, фермерът Мартин Керфут твърди, че двамата са го принудили да излъже, че ги е снабдил с въпросното месо. Освен това те са му обещали 25 000 паунда, които дори не са платили. Фермерът е подписал две свои показания, в които казва, че е дал въпросното месо на братя Фюри по време на делата срещу тях. От антидопинговата агенция във Великобритания вече обявиха, че проведат разследване по случая.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Посетиха ме през ноември 2016 г. във фермата ми в Престън. Дойде човек, който е близък до братя Фюри. Помолиха да ме излъжа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал такова животно. Те продължаваха да ме убеждават, че ще ми платят. Когато нещата станаха по-сериозни, те ми предложиха определена сума преди делото и след него. В моите очи аз само им помагах. Писна ми от лъжите. Хората заслужават да знаят истината", обяви Керфут.

Ако се докаже измамата, твърде вероятно е Тайсън Фюри да изгуби световната титла, която спечели наскоро след мач с Дионтей Уайлдър. Освен това рискува сериозно наказание за дълъг период от време, което може да означава и край на кариерата му. Подобно отстраняване може да бъде наложено и над братовчед му Хюи Фюри, който на 27 октомври 2018 г. загуби от Кубрат Пулев в „Арена Армеец“.